Στην κλειστή αίθουσα “Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία” θα διεξαχθούν οι αγώνες για τον Ευρωπαϊκό Όμιλο προκριματικής φάσης Eurovolley Ανδρών 2021.

Βγαίνοντας και πάλι από το σπίτι μας εκείνη την όμορφη ανοιξιάτικη ημέρα του Μάη (μιλώ για την πρώτη μέρα μετά sms εποχής), όλοι μας ανεξαιρέτως είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι το εντελώς καινούργιο και πρωτόγνωρο.

Το ίδιο ακριβώς ίσχυε και για τον αθλητισμό στη χώρα μας ο οποίος με τη σειρά του επλήγη σε μεγάλο βαθμό. Ανατράπηκε το πρόγραμμα όλων των διοργανώσεων που προγραμματίζονταν, και φυσικά και των διεθνών, που είναι σημαντικές για το νησί μας.

Ευτυχώς για μας η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο γύρω από την πανδημία, έχει επιτρέψει στους υπεύθυνους του αθλητισμού να κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να αρχίσουν να προγραμματίζονται και πάλι αθλητικές εκδηλώσεις.

Επιστέγασμα αυτής τους της προσπάθειας είναι ότι άρχισαν να ανακοινώνονται αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας, που θα διεξαχθούν στην Κύπρο. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε λοιπόν να πληθαίνουν οι διοργανώσεις που δεν αφορούν μόνο τοπικούς αγώνες, αλλά και αγώνες στους οποίους θα λάβουν μέρος και ξένες αποστολές.

Τα θετικά από τέτοιου είδους εκδηλώσεις για τη χώρα μας είναι πολλά και έχουν αναλυθεί ουκ ολίγες φορές.

Ορισμένες από τις διοργανώσεις που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες αφορούν αγώνες οι οποίοι θα γίνονταν στη χώρα μας τους μήνες που ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι και μετατέθηκαν σε μεταγενέστερο στάδιο. Κάποιες άλλες, όμως, θα γίνονταν σε χώρες οι οποίες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την πανδημία και έτσι καταλήξανε στο νησί μας.

Ίσως ακουστώ σαν επιδημιολόγος, ωστόσο, όσο καραδοκεί εκεί έξω ο κορωνοϊός, δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα δεδομένο σχετικά με την πραγματοποίηση της οποιασδήποτε εκδήλωσης.

Επίσης δεν χωράει αμφιβολία ότι αν το επιτρέψει ο ιός, οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει η χώρα μας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, κάτι που σίγουρα ευχόμαστε να συμβεί!

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες, θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο:

Χειροσφαίριση: EBT Beach Handball Tournaments 2020 στις 17-19 Ιουλίου και στις 1-2 Αυγούστου 2020

Πετόσφαιρα: Ευρωπαϊκός Όμιλος προκριματικής φάσης Eurovolley Ανδρών 2021 στις 29 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 2020

Μηχανοκίνητο: Ράλλυ Κύπρος για τον θεσμό του ERC στις 16-18 Οκτωβρίου 2020

Τοξοβολία: Aphrodite Mediterranean Cup στις 28 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου 2020

Ποδόσφαιρο: UEFA EURO κάτω των 17 ετών στις 6-22 Μαΐου 2021

Καλαθόσφαιρα: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών μικρών χωρών της FIBA στις 15-20 Ιουνίου 2021

Στίβος: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ’ Κατηγορίας στις 19-20 Ιουνίου 2021

*Να θυμίσουμε ότι η Λεμεσός παραμένει Ευρωπαϊκή πόλη μέχρι και τον Ιούνιο του 2021. Αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στις οποίες θα φιλοξενηθούν σημαντικές ευρωπαϊκές προσωπικότητες του αθλητισμού.

Κωνσταντίνος Νικολάου