Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πενταράς ανέφερε πως ο φόνος με θύμα 20χρονο  διεπράχθη χτες το βράδυ στην τοποθεσία “Βρέξη” στην Χλώρακα με χρήση αιχμηρού οργάνου .Ο κ. Πενταράς ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες η Αστυνομία εξασφάλισε από πρόσωπα που συμμετείχαν στην συμπλοκή που προηγήθηκε του φόνου,  η Αστυνομία κατέληξε στο σημείο που εντοπίστηκε το θύμα μετά από επίμονες έρευνες των ανακριτικών αρχών.

Πρόσθεσε δε, πως από τις υπάρχουσες πληροφορίες και μαρτυρίες φαίνεται ότι ο φόνος διεπράχθη για λόγους τιμής μεταξύ αλλοδαπών .

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου οι εξετάσεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο συνεχίζονται .

Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον δύο ομοεθνών του θύματος  ηλικίας 25 και 22 ετών οι οποίοι καταζητούνται. 

Συγκεκριμένα η  Αστυνομία καταζητεί τους Walid Al Moustafa 22 ετών και Tarek Haj Halaf 25 ετών και οι δύο από τη Συρία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, που διαπράχθηκε στις 10/4/2020 στην επαρχία Πάφου.

Επίσης απευθύνει έκκληση  οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στο τηλ. 26-806021 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460. 

Προηγούμενη ενημέρωση

Πτώμα που ανήκει σε 20χρονο από τη Συρία,  εντόπισε αργά το απόγευμα η Αστυνομία Πάφου,  στην περιοχή “Βρέξη “στη Χλώρακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από προκαταρκτικές εξετάσεις, πρόκειται για 20χρονο από τη Συρία ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι, κατά πάσα πιθανότητα χθες βράδυ.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και ξεκίνησαν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Στη σκηνή αναμένεται ιατροδικαστής. 

Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον δύο ομοεθνών του θύματος, 25 και 22 ετών, οι οποίοι καταζητούνται. Η Αστυνομία δημοσίευσε τις φωτογραφίες των δύο προσώπων, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό τους.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των ανακριτικών αρχών, διαφαίνεται ότι είχε προηγηθεί καυγάς  μεταξύ του νεαρού και των ομοεθνών του, για λόγους τιμής.

Το θύμα αναζητούσε από το πρωί η Αστυνομία, μετά από πληροφορίες  για καυγά με μαχαιρώματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ