Αυτό που απαιτείται και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως είναι ο εμβολιασμός, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε απόψε με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, παρουσία των Υπουργών της Κυβέρνησης.
 
Όπως ανέφερε, οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι και ότι «μαγκιά δεν είναι» να μην εμβολιαστούν, «μαγκιά είναι να εμβολιαστούν και να προστατευτούν».

Ερωτηθείς για τα μέτρα / κίνητρα που θα αποφασίσει η Κυβέρνηση, ο ΠτΔ ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα:«Δεν είναι εδώ που θα αποφασιστεί κατά τη σημερινή συνέδρια. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξετάσει μια διυπουργική επιτροπή τα κίνητρα και αντικίνητρα που πρέπει να δοθούν. Η διαπίστωση είναι μία, ότι υπάρχει μία έξαρση και ο κίνδυνος προέρχεται από τη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφερε ενδεικτικά.

Όπως είπε, “αυτό που απαιτείται και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι είναι ο εμβολιασμός. Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι. Μαγκιά δεν είναι να μην εμβολιάζεσαι μαγκιά είναι να εμβολιάζεσαι και να προστατεύεσαι. Δεν μπορεί το 70% κάτω των 40 να είναι ανεμβολίαστοι. Δεν επιτρέπεται να αγνοούν ότι 9 στους 10 που εισάγονται στα νοσηλευτήρια είναι ανεμβολίαστοι. Είναι μία πράξη που πρέπει να λάβουν όλοι υπόψη και απευθύνομαι και προς επαγγελματίες, είτε της βιομηχανίας σίτισης, ή της ξενοδοχειακής ή της νοσηλευτικής. Οφείλει ο καθένας να συνειδητοποιήσεις, τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες του. Δεν είναι διατεθειμένο το κράτος να προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα αποστερήσουν την ελευθερία. Αρκετές θυσίες υπέστη ο κόσμος. Αρκετές οικονομικές θυσίες έχουν υποστεί πολλοί, όμως αν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και την οικονομία, θα πρέπει όλοι μα όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι δικαίωμα κάποιου να μην εμβολιαστεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε πως «το δικαίωμα είναι δεδομένο».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ