Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού ενώπιον των μελών του θα τεθούν οι εισηγήσεις της Επιδημιολογικής Ομάδας για το πώς θα πρέπει να περάσουμε τις γιορτές του Πάσχα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας θα γίνουν ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης.

Η βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χαλαρώσεις ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η επιδημιολογική Ομάδα, που συνήλθε χθες βράδυ μέσω τηλεδιάσκεψης, ετοίμασε τις εισηγήσεις της, τις οποίες παρέδωσε σήμερα στον Υπουργό Υγείας. Οι ειδικοί εισηγούνται την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 15 Μάϊου. Ωστόσο, ενδέχεται να δοθούν κάποιες μικρές εξαιρέσεις για το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, προτείνουν όπως το Μεγάλο Σάββατο η βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας τεθεί σε ισχύ στη μία τα ξημερώματα και οι πιστοί θα μπορούν να γιορτάσουν την Ανάσταση στα προαύλια των εκκλησιών ίσως λίγο πιο νωρίς, και υπό την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς τον αριθμό των συναθροιζομένων ανά οικία την ημέρα του Πάσχα. Δηλαδή, στο Πασχαλινό τραπέζι θα μπορούν να παρακαθίσουν οι μόνιμα διαμένοντες σε μία οικία συν 4 επιπλέον άτομα από άλλα νοικοκυριά.

Τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας εισηγούνται, ακόμα, όπως μετά τις διακοπές του Πάσχα επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Γ Λυκείου, οι οποίοι θα παρακαθίσουν σε τελικές εξετάσεις. Παράλληλα, προτείνουν όπως οι υπόλοιπες βαθμίδες, επιστρέψουν μία εβδομάδα αργότερα.