Για αύριο το πρωί επεφύλαξε την απόφαση το επαρχιακό δικαστήριο για τους 10 που συνελήφθησαν σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ έξω από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού.

Οι δέκα συλληφθέντες, έξι άντρες και τέσσερις γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο μετά τις 11 το μεσημέρι, ως ύποπτοι για αδικήματα που μεταξύ άλλων αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, οχλαγωγία, δημόσια εξύβριση και επίθεση εναντίον αστυνομικού. Η διαδικασία ήταν πολύωρη καθώς οι δικηγόροι υπεράσπισης έφεραν ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για κράτηση των πελατών τους για περίοδο τεσσάρων ημερών.

Λίγο μετά τις πέντε και αφού ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, το Δικαστήριο δεν έλαβε απόφαση για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους και αποφάσισε να την ανακοινώσει αύριο σε νέα διαδικασία που αναμένεται να γίνει στις 9 το πρωί.

Στο δικαστήριο βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων, στους πλείστους από τους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος εντός του κτιρίου για λόγους ασφαλείας.  Οι οικείοι των συλληφθέντων έκαναν λόγο για υπέρμετρη αυστηρότητα και χρήση βίας από πλευράς αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ