Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο δέκατος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου εναντίον του 34χρονου στις 23 Απριλίου στη Λακατάμια,, καθώς και οι εννέα συλληφθέντες, για τους οποίους ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση, ως προς το αίτημα για κράτησή τους.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των έξι υπόπτων. Για τους άλλους τρεις, ανέφερε πως η Αστυνομία απέτυχε να αποδείξει υπόνοια σε βάρος τους,, λέγοντας πως η μαρτυρία του πληροφοριοδότη που παρουσιάστηκε ήταν «απογυμνωμένη».

Για τους έξι, το Δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες, ενώ οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται χθες, πως οι δικηγόροι των υπόπτων έφεραν ενστάσεις ως προς το αίτημα της Αστυνομίας, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη, υποδεικνύοντας πως δεν μπορούν στη βάση αυτών, χωρίς περαιτέρω στοιχεία, να εγκριθεί το αίτημα κράτησής τους.Το Δικαστήριο ανέφερε πως δεν εξετάζει την αξιοπιστία του πληροφοριοδότη, αλλά αν συντρέχουν λόγοι για κράτησή τους, στα πλαίσια της διερεύνησης.

Σε ότι αφορά το ερώτημα αν η Αστυνομία κατέδειξε την υπόνοια για σύνδεση των υπόπτων με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, κατέληξε πως, «πέραν της πληροφορίας της Αστυνομίας αναφορικά με τους υπόπτους, κατατέθηκαν στοιχεία ικανά ώστε να συνδέσουν τους υπόπτους με τα υπό διερεύνηση αδικήματα».