Πέφτει απόψε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, η οποία διεξάχθηκε στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα 600.000 ψηφοδέλτια παραδίδονται σήμερα μαζί με τις κάλπες στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αύριο Σάββατο παραμονή των εκλογών και την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται δραστηριότητες οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, όπως η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή.

Απαγορεύονται επίσης δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων, η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων οποιουδήποτε συνδυασμού ή υποψηφίου, καθώς και η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων ή δημοσκοπήσεων εξόδου (Exit Poll).

Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν οι εφημερίδες, που κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης μέρας.

Οι παραβάτες των πιο πάνω διατάξεων του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δυο ποινές μαζί.

Στο μεταξύ, στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου, παραθέτει συνέντευξη Τύπου για θέματα που άπτονται της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών.