Την αξιολόγηση της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής καθώς και τα επόμενα βήματα για τυχόν νέες χαλαρώσεις θα συζητήσουν το απόγευμα, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Δεδομένο για τους επιστήμονες είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κυμαίνεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα κι ότι οι νοσηλείες στα νοσηλευτήρια κυμαίνονται σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα των επιστημόνων είναι υπέρ νέων μικρών χαλαρώσεων, όπως κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μείωση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων, χαλάρωση κάποιων κριτηρίων για εξασφάλιση safepass και άλλα.

Άλλοι θεωρούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλος και με την απόφαση για νέες χαλαρώσεις θα δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι η πανδημία πάει προς το τέλος της, γεγονός που δεν είναι έτσι, με όλες τις συνέπειες.

Στην συνεδρία θα συζητηθούν όλες αυτές οι απόψεις και οι νέες εισηγήσεις θα τεθούν υπόψη του Υπουργού Υγείας, ο οποίος με την σειρά του θα τις θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση.

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι σίγουρο όμως ότι θα τεθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 70 χρόνων και σε ανοσοκατασταλμένους.