Η ποσότητα των πυροτεχνημάτων που κατασχέθηκε φέτος από την Αστυνομία είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, το οποίο καταγράφει τον απολογισμό της δράσης της Αστυνομίας κατά τις μέρες των εορτών του Πάσχα.
Παράλληλα, από την 1η Απριλίου, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα τα μέλη της Αστυνομίας ανταποκρίθηκαν σε πέραν των 620 περιστατικών που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλων αδικημάτων που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Να σημειωθεί ωστόσο πως το Μεγάλο Σάββατο και τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, καταγράφηκαν τρεις, όχι σοβαροί τραυματισμοί, από κροτίδες.
Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει η Αστυνομία, από την αρχή του χρόνου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, εντόπισε και κατάσχεσε περίπου 415.000 είδη πυροτεχνίας, εκ των οποίων οι 413.000 περίπου ήταν κροτίδες. Παράλληλα, από την αρχή του μήνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες περιπτώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, 43 μολότοφ, 104 γκαζάκια και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά αντικείμενα, και εντοπίστηκε σε αυτές τις υπό διερεύνηση υποθέσεις η εμπλοκή 28 προσώπων.
Η Αστυνομία αναφέρει ακόμα πως η ποσότητα των πυροτεχνημάτων είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια
Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης ανακοίνωσε ότι κατά το 24ώρο Μεγάλο Σάββατο – Κυριακή του Πάσχα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 108 περιστατικά (96 πυρκαγιές , 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις).
Σύμφωνα με την ανάρτηση, από τις 10 Μαρτίου που καταγράφονται οι πυρκαγιές οι οποίες αφορούν εμμέσως πλην σαφώς τις λαμπρατζιές, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε συνολικά σε 242 περιστατικά.
Κατά τη διάρκεια της νύκτας του Μεγάλου Σαββάτου, προσθέτει ο κ. Κεττής, συνολικά είχαμε 60 περιστατικά που αφορούσαν τις λαμπρατζιές, σε όλες τις επαρχίες ενώ οι ανταποκρίσεις που αφορούν τις λαμπρατζιές συνεχίστηκαν και χθες.