Έπιασαν δουλειά στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της εταιρείας Larnaca Public Transport, οι οποίοι ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα στα οποία κατήλθαν από το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Νάντια Κυρίτση, Επαρχιακή Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ Λάρνακας «σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία της εταιρείας Larnaca Public Transport στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε ύστερα από τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στη Λευκωσία, οι τοπικές επιτροπές των τριών συντεχνιών, με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου στη παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου».

Η κ. Κυρίτση πρόσθεσε ότι «ύστερα από την απόσυρση από πλευράς της εταιρείας των επιστολών απόλυσης 36 εργαζομένων, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε όπως ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα προκειμένου να αρχίσει εντατικός διάλογος για επίλυση των χρόνιων εργατικών ζητημάτων που εκκρεμούν, με τη βοήθεια των Υπουργών Εργασίας και Μεταφορών». Σύμφωνα με την κα. Κυρίτση οι εργαζόμενοι εκφράζουν ευχαριστίες στο επιβατικό κοινό και την κοινωνία για τη στήριξη που τους προσέφεραν όλες αυτές τις μέρες κι απολογούνται για την όποια τυχόν ταλαιπωρία προκάλεσαν στο επιβατικό κοινό.

Ωστόσο με 99 ψήφους υπέρ και 84 κατά, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Cyprus Public Transport αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας στην επαρχία Λευκωσίας.

Οι Υπουργοί Εργασίας και Μεταφορών ζήτησαν την αναστολή της απεργίας και στη Λευκωσία για 3 μέρες για να μπορέσουν να εξετάσουν τα αιτήματα, όμως οι εργαζόμενοι στην Λευκωσία αποφάσισαν τη συνέχιση της.