Μια διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στη θάλασσα, με στόχο να την αγαπήσουμε και να τη φέρουμε πιο κοντά μας, πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, στη Λεμεσό.

Το Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022 – Ζήσε τη θάλασσα, Γνώρισε τη Ναυτιλία», που διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό μέγαρο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του στη διάσκεψη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι πρόκειται για μία διήμερη εμπειρία για την ανάπτυξη της θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας στην κοινωνία των πολιτών, καθώς και στην ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις όπως καταδυτικές εξορμήσεις, μαθήματα θαλάσσιων αθλημάτων, ενημέρωση για τη σημασία και τις προοπτικές της Κυπριακής Ναυτιλίας, της Γαλάζιας Οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο, ενημέρωση για κλάδους ναυτιλιακών σπουδών και ναυτικής εκπαίδευσης, καθαρισμός παραλιών, ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενημέρωση για την ενάλια αρχαιολογία, ενημέρωση και προβολή του έργου όλων των Φορέων και Υπηρεσιών που θα συμμετέχουν, εικαστικές εκθέσεις για τη θάλασσα και προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με δύο συναυλίες στο πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο στον Μόλο Λεμεσού. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δώρο Δημοσθένους, τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου και την Δέσποινα Ολυμπίου, ενώ το Σάββατο 21 Μαΐου, το ΘΑΛΑΣΣΑ θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του με μία μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.