«Στόχος μας είναι να αρχίσουν οι πληρωμές όλων των έκτακτων επιδομάτων που θα δοθούν ελέω κορωνοϊού από τις 14 Απριλίου», δήλωσε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Απογευματινό Μικρόφωνο στον πολίτη» ο Άντης Αποστόλου, ανώτερος λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τη βελτίωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων στα σχέδια καθώς και την κάλυψη και άλλων ομάδων πολιτών.

Πρόσθεσε ότι τα νέα επικαιροποιημένα σχέδια θα ανακοινωθούν εντός των ημερών και θα ισχύουν μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι και αυτοτελώς εργαζομένοι υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν από τα έκτακτα σχέδια μερικής και ολικής αναστολής εργασιών επιχειρήσεων, σημείωσε ακόμα ο κ. Αποστόλου. Πρόσθεσε ότι τα σχέδια μερικής και ολικής αναστολής εργασίας δεν έγιναν για να σταματήσουν να δουλεύουν εργαζόμενοι αλλά για να συνεχίσουν την εργασία τους, μέσω μερικής επιδότησης του εργατικού τους κόστους από το κράτος.

Σύμφωνα με τον ανώτερο λειτουργό του υπουργείου Εργασίας, περίπου 20.000 άτομα θα επωφεληθούν από τα ειδικά επιδόματα ασθενείας, ανεργίας και φροντίδας παιδιών.

Ακούστε τη συνέντευξη του Άντη Αποστόλου στο «Απογευματινό Μικρόφωνο στον Πολίτη»