Άρχισε ο χορός των ονομάτων σε σχέση με τις Υπουργοποιήσεις από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, κρατά επί του παρόντος κλειστά τα χαρτιά του, διαμηνύοντας ότι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο είναι καθαρά δική του ευθύνη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μετέβηκε και σήμερα στο πολιτικό του γραφείο, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών μέσω τηλεφώνου, προκειμένου να ζητήσει απόψεις σε σχέση με το κτίσιμο της κυβέρνησης του.

Αναμένεται ότι οι πρώτες ανακοινώσεις θα αφορούν τους συνεργάτες στο Προεδρικό Μέγαρο. Στελέχη που πλαισίωσαν την προεκλογική εκστρατεία ήταν οι Γιάννης Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, οι οποίοι φαίνεται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιλογές για την επικοινωνιακή ομάδα του Προεδρικού. Την ομάδα συμπληρώνουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Γιώρτσιος, Μαριλένα Ευαγγέλου και Κυριάκος Ιακωβίδης.

Ακολούθως υπάρχουν 15 χαρτοφυλάκια που θα πρέπει να μοιράσει ο κ. Χριστοδουλίδης, 11 Υπουργεία και 4 Υφυπουργεία.

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Οικονομικών, στα πηγαδάκια συζητούνται τα ονόματα των οικονομολόγων Σταύρου Παντζιαρή και Χρίστου Πατσαλίδη, για τον οποίο κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν πως προορίζεται για σύμβουλος οικονομίας.
Πιθανή είναι και η πλήρωση θέσης Υπουργείων από βουλευτές των κομμάτων που στήριξαν από την αρχή την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου δεν αποκλείεται να αναλάβει θέση πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα και ο Κυριάκος Κενεβέζος θα αναλάβει πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Σκληρή μάχη στον ΔΗΣΥ για την Προεδρία 

Έντονες είναι οι διεργασίες και στα πολιτικά κόμματα στον απόηχο των Προεδρικών εκλογών. Χθες μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, διαφάνηκε ότι ο αναβρασμός στο κόμμα συνεχίζεται, αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Πέντε στελέχη του ΔΗΣΥ διαφώνησαν με την πρόταση του Προέδρου του κόμματος για εκλογική συνδιάσκεψη στις 11 Μαρτίου και ζήτησαν η εκλογή προέδρου να ακολουθήσει της συζήτησης για το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο αναφέρθηκε ότι το καταστατικό υποχρεώνει τον Πρόεδρο να ζητήσει το συντομότερο ψήφο εμπιστοσύνης.

Για την θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ πέραν του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, άλλα τρία στελέχη επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον. Ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου όπως δήλωσε σήμερα μέχρι αύριο αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφαση του. Την θέση του Προέδρου αναμένεται να διεκδικήσουν και ο αναπληρωτής Πρόεδρος Χάρης Γεωργιάδης και ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Ρόλο με ζωηρό ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία αναμένεται να διαδραματίσει και ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης. Οι εκλογές για την υπόλοιπη ηγεσία, θα πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐου.

Συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών θα αρχίσει και στο ΑΚΕΛ καθώς σύμφωνα με τον γ.γ. του κόμματος Στέφανο Στεφάνου θα γίνει διάλογος στην κομματική βάση, αλλά και με τους πολίτες που στήριξαν Μαυρογιάννη, με στόχο την ενίσχυση της σχέσης του κόμματος με την κοινωνία, ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου του κόμματος.