Ποινική δίωξη τριών προσώπων φαίνεται ότι εισηγείται μέσα από το πόρισμα του ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ο οποίος ανέλαβε την διερεύνηση των καταγγελιών της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών σε βάρος του διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο, τα ποινικά αδικήματα αφορούν τον διοικητή της ΥΚΑΝ, ένα ακόμα αστυνομικό και τον βαρυποινίτη.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα προκύψουν ανακοινώσεις από την Νομική Υπηρεσία σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης και τις πιθανές ποινικές διώξεις εναντίον των τριών αυτών προσώπων.

Δριμεία επίθεση κατά της υπουργού Δικαιοσύνης εξαπολύουν οι δικηγόροι της Διευθύντριας των Φυλακών, Τζο Τριανταφυλλίδη και Πάμπος Ιωαννίδης, σε σχέση με την άρση της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ. Σε σημερινή ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση της κ. Δράκου ήταν τουλάχιστον ατυχής αφού σαν η πολιτική προϊσταμένη της Αστυνομίας θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα για το περιεχόμενο του πορίσματος. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δράκου σημείωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνει σε διαθεσιμότητα ο κ. Κατσουνωτός, προκαλώντας ερωτηματικά.

Οι δικηγόροι της διεύθυνσης των Φυλακών καλούν πάντως τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει ευθέως για το εάν ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Διοικητής της ΥΚΑΝ διέπραξε ποινικά αδικήματα και ποια είναι αυτά.

Στις επικρίσεις απάντησε σε δηλώσεις της που έγιναν πριν από λίγο η υπουργός δικαιοσύνης. Η Στέφη Δράκου είπε ότι σε επικοινωνία που είχε ψες με τον Γενικό Εισαγγελέα της αναφέρθηκε ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ενημερωθεί για το πόρισμα γιατί είναι ογκωδέστατο το αποτέλεσμα της έρευνας.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Κατσουνωτό και ίδιος εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα μπορεί να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντα του από τη θέση του διοικητή της ΥΚΑΝ. Σύντομα είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, θα υπάρξουν εξελίξεις για μετακίνηση σε άλλο πόστο.