Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καταδίκασε Γυναικολόγο – μαιευτήρα ο οποίος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης το 2011 για αφαίρεση μήτρας, ξέχασε γάζα στον κόλπο ασθενούς, σε συνολικές αποζημιώσεις 232 χιλιάδων ευρώ πλέον νόμιμους τόκους από τα τέλη του 2012 και δικηγορικά έξοδα της ενάγουσας για σωματικές βλάβες και ζημίες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο εν λόγω γιατρός κατά τη διενέργεια υστερεκτομής για αφαίρεση μήτρας, παρέλειψε ως όφειλε και ως επιβάλλεται, προτού ολοκληρώσει τη χειρουργική επέμβαση, να βεβαιωθεί ότι δεν παρέμεινε χειρουργική γάζα από αυτές που χρησιμοποίησε εντός του κόλπου ή της περιτοναϊκής κοιλότητας της ασθενούς.

Η ενάγουσα είχε μετεγχειρητικές επιπλοκές για τις οποίες ο γιατρός αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, δίχως να εξετάσει την ασθενή, λανθασμένα αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για ήπια μετεγχειρητική λοίμωξη.

Επειδή τα συμπτώματα συνεχίζονταν, η ασθενής ζήτησε τη γνώμη δεύτερου γιατρού, ο οποίος απεφάνθη ότι παρουσίαζε σηπτική εικόνα και αφού εισήχθη επειγόντως σε άλλη κλινική, χειρουργήθηκε και αφαιρέθηκε η γάζα. Συνολικά η ενάγουσα υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για 21 ημέρες.