Δικαστήριο στη γερμανική πόλη Μπράουνσβαϊγκ απέρριψε τις κατηγορίες για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα κατά του Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος έχει επισήμως αναγνωριστεί ως ύποπτος στην υπόθεση της εξαφάνισης της Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν από θέρετρο στην Πορτογαλία το 2007, σε ηλικία 3 ετών.

 Η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει ότι οι νομικές αρχές στο Μπράουνσβαϊγκ δεν έχουν δικαιοδοσία για την υπόθεση της «Maddie», εξήγησε ο δικηγόρος του Μπρίκνερ, Φρίντριχ Φούλσκερ.

Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν πέρσι στον Μπρίκνερ κατηγορίες για τρία αδικήματα βιασμού και δύο αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Πορτογαλία, μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2000 και 11 Ιουνίου 2017. Αυτές οι κατηγορίες δεν συνδέονται με την υπόθεση Μακάν.

Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, ο δικηγόρος του ύποπτου είπε ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν είχε δικαιοδοσία στην υπόθεση και είχε ανακαλέσει το ένταλμα σύλληψης κατά του πελάτη του.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου τόνισε ότι οι κατηγορίες ήταν ξεχωριστές από την υπόθεση της Μακάν.

Ο Μπρίκνερ, ο οποίος καταδικάστηκε για κακοποίηση παιδιών και εμπορία ναρκωτικών είναι στη φυλακή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή της Αλγκάβρε της Πορτογαλίας από όπου χάθηκε η μικρή Μάντι.

Πηγή: Reuters