Είναι μικρές οι κάλπες για τόσα ψηφοδέλτια

-Ατέλειωτες ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα άρχισαν να σχηματίζονται, με το πέρα της λειτουργίας, αφού ως συνήθως πολλοί ψηφοφόροι κατευθύνονται μετά τον εκκλησιασμό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

-Σε εκλογικό κέντρο στην Αγία Φύλα, έγινε παράπονο από ηλικιωμένο που είχε ξεχάσει τα γυαλιά του, ότι τα γράμματα στα ψηφοδέλτια είναι μικρά και δεν καταφέρνει να εντοπίσει τους υποψήφιους που επέλεξε να ψηφίσει. Χρειάστηκε ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος να παραμείνει σχεδόν μισή ώρα εντός του παραβάν.

-Σε πολλά εκλογικά κέντρα από τα πολλά ψηφοδέλτια και την αθρόα από το πρωί προσέλευση, άρχισαν να γεμίζουν οι κάλπες κι όπως οι ψηφοφόροι υπέθεσαν δεν υπάρχει πρόβλεψη για δεύτερη κάλπη.   

-Έρευνα για ποινική υπόθεση διεξάγεται εναντίον 58χρονου, ο οποίος έσχισε ψηφοδέλτια στην επαρχία Λευκωσίας, δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, κατά την πρώτη ενημέρωση της ημέρας σχετικά με την εκλογική διαδικασία. 

-Πρωινή ανησυχία από τους εμπλεκόμενους στις εκλογές για τυχόν μεγάλο ποσοστό αποχής. Ήρθε όμως καπάκι η δήλωση του Εφόρου εκλογών και τους καθησύχασε Τουλάχιστον για το πρωί.  Όπως είπε ο Έφορος το ποσοστό συμμετοχής ως τις 10 το πρωί ανήλθε στο 11,8% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα του 2019, κι είναι αυξημένο κατά 4,5% μονάδες σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019 και 4,6 σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της ΤΑ.

 

Στο χωριό Τάλα της επαρχίας της Πάφου, συνοδευόμενη από τους συγγενείς και τις εγγονές της, γιαγιά 103 ετών ψήφισε για τις Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για τις Ευρωεκλογές. Πρόκειται για την Αργυρή Σοφοκλέους, η οποία αποτελεί τη γηραιότερη ψηφοφόρο της εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, καθώς και όλης της Κύπρου.                                                                                                Η κα Σοφοκλέους δήλωσε πως, η πρώτη φορά που ψήφισε ήταν τον καιρό του Μακαρίου. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ποιον ψήφισε, απάντησε τον Μακάριο, ωστόσο στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως ψήφισε τον εγγόνο της.

 

«Εγώ για Ευρωεκλογές δεν ψηφίζω», είπε ο βουλευτής Α. Θεμιστοκλέους, κι αφού έριξε τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια στην καλπη αποχώρησε χωρίς να ρίξει εκείνο του ευρωκοινοβουλίου, παρά τις υποδείξεις του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής. Για το θέμα ενημερώθηκε η Έπαρχος Λεμεσού Ηλέκτρα Παναγιώτου η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον Γενικό Έφορο Εκλογών, με τους δύο να καταλήγουν στην κοινή διαπίστωση πως δεν έπρεπε να επιτραπεί στον κ. Θεμιστοκλέους να αποχωρήσει, χωρίς να ρίξει το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών στην κάλπη, έστω και λευκό. Παρακάτω…

 

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος ανέφερε ότι επιτελείο συγκεκριμένου υποψήφιου προσφέρει συγκεκριμένο ποσό σε ψηφοφόρους, καλώντας τους να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο. Όπως αναφέρει ο κ. Φαίδωνος, «κάνω δημόσια καταγγελία ότι το επιτελείο συγκεκριμένου υποψηφίου έστησε μηχανισμό και δίνει 100 ή 200 ευρώ σε οποιοδήποτε φωτογραφίσει το ψηφοδέλτιο με συγκεκριμένη επιλογή».