Από Προσωπικούς Ιατρούς θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε δικαιούχους, ηλικίας 30 ετών και άνω, με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την επιτάχυνση της επίτευξης του στόχου για εμβολιαστική κάλυψη ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας έχει απευθυνθεί στις επιστημονικές εταιρείες των Προσωπικών Ιατρών, καλώντας τους να εκφράσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό των δικαιούχων τους στα ιατρεία τους.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα προμηθεύσει τους Προσωπικούς Ιατρούς που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, με την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων της AstraZeneca. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν, σύμφωνα με προγραμματισμό που θα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί, σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω που το επιθυμούν.

Λόγω των συνθηκών φύλαξης και μεταφοράς του AstraZeneca, στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, θα χορηγείται μόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Μέχρι και την Τετάρτη, έγιναν στο σύνολο 224.352 εμβολιασμοί (25,5 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 165.558 (18,8%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 58.794 (6,7%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.