Δύο απανωτές παρατάσεις θα λάβει η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του νέου Περιμετρικού δρόμου της Λευκωσίας, ενός έργου νευραλγικής σημασίας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πρωτεύουσας.

Για την πρώτη φάση που αναμενόταν να ολοκληρωθεί πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα των δημοσίων έργων, ζητήθηκε από τον εργολάβο του έργου παράταση μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Προκύπτουν ωστόσο νέες καθυστερήσεις, που αποδίδονται από τον εργολάβο και τα δημόσια έργα στην μορφολογία του υπεδάφους και τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τον οδικό φωτισμό και τις εργασίες για τα όμβρια ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σταθμού μας αναμένεται ότι θα ζητηθεί νέα παράταση για την αποπεράτωση των έργων που τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του 2024.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο Επιβλέπων μηχανικός του έργου Γρηγόρης Θεοδούλου, επισήμανε ότι πρόσφατα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία η υπέργεια γέφυρα που ενώνει τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας στο ύψος της Ποταμίας.

Η εξέλιξη αυτή όπως εξήγησε ο κ. Θεοδούλου, μείωσε κατά δύο χιλιόμετρα την απόσταση για την είσοδο στην Λευκωσία για κατοίκους που έρχονται από το Τσέρι, το Δάλι και άλλες κοινότητες.

Δόθηκε επίσης στην κυκλοφορία εδώ και μήνες, η μία από της δύο υπόγειες διαβάσεις.
Σε ερώτηση πότε θα μπορέσουν οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή Χαλεπιανών- Τσερίου να ανασάνουν από την καθημερινή ταλαιπωρία, ο επιβλέπων μηχανικός των δημοσίων έργων απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν τελειώσει η πρώτη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα για τον Περιμετρικό δρόμο της Λευκωσίας άρχισαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2020. Η ολοκλήρωση της πρώτης Φάσης, συνολικού μήκους 7,4 χιλιομέτρων, είναι σημαντική, αφού θα ενώσει τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού με την λεωφόρο Τσερίου.

Το συνολικό κόστος, λόγω των παρατάσεων, αναμένεται να υπερβεί το αρχικό εκτιμώμενο κόστος των 72 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες περί το τέλος του έτους τα δημόσια έργα θα προκηρύξουν την προσφορά για την δεύτερη φάση η οποία εκτιμάται ότι θα αρχίσει στις αρχές του 2025.