Δεν φαίνεται να οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μαθηκολώνη στις 5.40 χθες το απόγευμα και κατέκαψε έκταση 4 εκταρίων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, χαρουπιές και ελαιόδεντρα, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από λάκκο στον οποίο απορρίπτονταν σκουπίδια, πλησίον μεμονωμένης κατοικίας στην περιοχή και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε απροσεξία.

Ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, μας ανέφερε πως  τα αίτια διερευνώνται από την Αστυνομία. Επισήμανε πως εντοπίστηκε σκόπιμη καύση άχρηστων υλικών στην περιοχή.

Ως γνωστόν, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 7.30 το βράδυ, ενώ δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας για την κατάσβεση των τελευταίων εστιών, αλλά και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ και επιστρατεύτηκαν 7 συνολικά εναέρια μέσα (2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη), ενώ προστατεύτηκε μεμονωμένη κατοικία που κινδύνευσε από τη φωτιά.