Με επιτυχία συνεχίζεται η δράση σχολείων της Λεμεσού «Απλώνω Ευτυχία», για στήριξη του Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μια ευχή», για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις.

Μαθητές και μαθήτριες του Κ’ Δημοτικού Αγίου Παντελεήμονα συγκέντρωσαν το ποσό ρεκόρ των 7.360 ευρώ και άπλωσαν 300 φανέλες στο σχολείο.

Τα παιδιά παρέδωσαν σήμερα το χρηματικό ποσό στο μέλος του Συνδέσμου, Λίζα Δημητρίου, καθώς και το «αστέρι των ευχών», στο επόμενο δημοτικό σχολείο που θα συνεχίσει τη δράση αυτή, το Β’ Δημοτικό Αγίου Αθανασίου.

Στο μήνυμα τους, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, οι μαθητές και μαθήτριες ανέφεραν πως σήμερα παραδίδουν την ευτυχία που μάζεψαν όλον αυτό τον καιρό, μέσα από δράσεις για συγκέντρωση των χρημάτων.

Τα παιδιά βοηθούσαν στις δουλειές του σπιτιού, έφτιαξαν γλυκά και λεμονάδες, που πώλησαν σε γείτονες και φίλους, δημιούργησαν κατασκευές, έπλυναν πιάτα, έβαψαν τα παπούτσια του μπαμπά και με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφεραν, ανακάλυψαν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά και στην προσφορά στο συνάνθρωπο μας.

«Ήρθε η στιγμή, την ευτυχία αυτή να την προσφέρουμε στους φίλους και φίλες μας, που μπορεί να μην γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε τι θα πει συμπαράσταση, ενσυναίσθηση, στήριξη και βοήθεια», ανέφεραν οι μαθητές και μαθήτριες του Κ’ Δημοτικού Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως, εξάλλου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπαιδευτικός του μαθήματος Αγωγής Υγείας, Γεωργία Σολωμού, η οποία εμπνεύστηκε την όλη ιδέα, μέχρι στιγμής συμμετέχουν στη δράση περίπου 15 σχολεία της Λεμεσού, ενώ αποκορύφωμα θα είναι η 29η Μαΐου, όπου θα απλωθούν, στο μόλο Λεμεσού, οι χιλιάδες φανέλες των μαθητών και μαθητριών, στις οποίες ζωγράφισαν το τι σημαίνει ευτυχία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ