Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ απεγκλώβισε δύο αλλοδαπούς, που επέβαιναν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» σημαίας Ιταλίας, το οποίο πήρε φωτιά εν πλω το πρωί της Παρασκευής, ανοικτά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες εντοπίστηκαν από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο έσπευσε στο σημείο και διεξήγε την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. 

Οι δύο επιβαίνοντας μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. 

«Εντοπίστηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι αλλοδαποί επιβαίνοντες του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA“ σημαίας Ιταλίας από κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ. Συγκεκριμένα, το εν λόγω κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ. που επιβιβάστηκε στο ανωτέρω πλοίο με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε τους δύο αλλοδαπούς», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα.

«Άμεσα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο προς παραλαβή των ανωτέρω, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ` όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ