Απάντηση στις επικρίσεις, στον απόηχο των ανακοινώσεων για το νέο Κυβερνητικό σχήμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, σε ότι αφορά το ποσοστό γυναικών στο Υπουργικό, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που είναι τόσο έντονη η παρουσία γυναικών στην Κυβέρνηση. Αναφορικά με τον διορισμό πρώην υπουργών, έδωσε το δικό του σκεπτικό πίσω από την απόφαση του.
Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή διαβεβαίωσης στη Βουλή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «τώρα ξεκινά η δουλειά» Προσλβέπω σε συνεργασία με τη βουλή και είμαι αισιόδοξος για αυτό. Είμαστε έτοιμοι και είναι η ώρα να κρινόμαστε καθημερινά από τη Βουλή και την κοινωνία. Το βασικό ζητούμενο είναι να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες του κόσμου», συμπλήρωσε
Σε ερώτηση πώς απαντά στις επικρίσεις για το Υπουργικό ανέφερε πως, «η κριτική είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να γίνεται καθημερινά. Εμάς μας βοηθάει η κριτική. Χθες ανακοινώσαμε 25 διορισμούς. 14 άνδρες και 11 γυναίκες. Ναι, υπάρχει συμμετοχή πρώην υπουργών που στέλνουμε το μήνυμα για σοβαρότητα στην οικονομία και ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου που με επιτυχία εφάρμοσε τη Μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ και καλείται τώρα ως ΥΠΕΣ να εφαρμόσει και μια άλλη πολύ σημαντική Μεταρρύθμιση. Είχα πει ότι δεν θα διορίσω κανένα από τους υπουργούς της τελευταίας Κυβέρνησης. Πάμε μπροστά, εμείς θέλουμε την κριτική καθημερινά. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με έξι γυναίκες».
Ερωτηθείς για τη δυσφορία στα κόμματα για τους διορισμούς:, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως, «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των κομμάτων που με στήριξαν. Εγώ προχώρησα με όσα δημόσια έχω αναφέρει. Εκεί που θα κριθούμε είναι αν θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Θα πάω τώρα στο Προεδρικό και αύριο το πρωί στα Φυλακισμένα μνήματα».