Στόχος του ΑΚΕΛ για την επικείμενη εκλογική διαδικασία είναι να εξασφαλίσει λίγο ψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Επισήμανε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ έχει ξεκάθαρες προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν προβλήματα της κοινωνίας, ωστόσο πολλές φορές δεν μεταφέρονται τα μηνύματα του στην κοινωνία, λόγω στρεβλώσεων που διαχέονται από πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό την οποία κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Άντρος Κυπριανού, ανέφερε ότι δεν ισχύει αυτό που άφησε να νοηθεί ο Πρόεδρος ότι του ζητείται να γίνουν παραχωρήσεις στην Τουρκία.

Ανέφερε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ, θα διαφωνήσει με την γνωμοδότηση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα που αφορά τα ονόματα των κομμάτων και θα κατέλθει με το ίδιο όνομα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ακόμα κι αν χρειαστεί να το «πάρει μέχρι τέλους» και το θέμα να κριθεί στα δικαστήρια.

Το ΑΚΕΛ όπως είπε, ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταθέσει γεφυρωτικές προτάσεις για τα έξι θέματα στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες. Έφερε ως παράδειγμα την αποδοχή της πολιτικής ισότητας όπως είχε συμφωνηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, με μια θετική ψήφο. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ εισηγήθηκε να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός για το φυσικό αέριο στον οποίο τα έσοδα θα πηγαίνουν κατά 70% στους Ε/κ και 30% στους Τ/κ. Κανένας πρόσθεσε δεν ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να αθετήσει συμφωνίες που έγιναν με άλλα κράτη για τα ενεργειακά ζητήματα.

«Έχουμε χάσει ένα μέρος αυτού του ηθικού μας προβαδίσματος», σημείωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ σε ερωτήσεις που αφορούν τα ζητήματα της διαφθοράς, προσθέτοντας ότι γίνονται διορθωτικές ενέργειες. Σημείωσε ωστόσο ότι στο θέμα των διαβατηρίων το κόμμα έλαβε αποφάσεις για παύση βουλευτή του, κάτι που δεν έπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος τεκμηριωμένα εμπλέκεται στο όλο θέμα μέσω της συμμετοχής του οικογενειακού του δικηγορικού γραφείου.