Τον συντονισμό ακόμα έξι πτήσεων με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Ιταλία, τη Ρουμανία και το Βέλγιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κομισιόν.

Ειδικότερα, δύο πτήσεις αναμένονταν να αναχωρήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο από το Μπρίντιζι της Ιταλίας, μεταφέροντας 55 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Το φορτίο περιλαμβάνει εξοπλισμό για μεταφορά και αποθήκευση ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως όπως μια κινητή μονάδα αποθήκευσης, εξοπλισμό ψύξης και άλλα είδη που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες των ανθρωπιστικών οργανώσεων να παρέχουν βοήθεια στους πολίτες της Γάζας.

Άλλες τρεις πτήσεις θα αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι μεταφέροντας εξοπλισμό στέγασης, όπως σκηνές και στρώματα, που προσφέρει ως δωρεά η Ρουμανία.

Η τελευταία πτήση θα αναχωρήσει από την Οστένδη του Βελγίου πριν τα τέλη του Νοεμβρίου, μεταφέροντας εφόδια από οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών και άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν οργανωθεί πτήσεις στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ, μεταφέροντας συνολικά στην Αίγυπτο πάνω από 550 τόνους επείγουσας βοήθειας, η οποία θα μεταφερθεί στη Γάζα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα.

Πηγή:ΚΥΠΕ