Γύρω στις 9.30 το πρωί άνοιξε το οδόφραγμα Κάτω Πύργου-Λιμνίτη, με την προσέλευση στο άνοιγμα να είναι μειωμένη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διάνοιξης οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέα Καρό. Την εξέλιξη χαιρετίζει με δήλωση στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, στον οποίο είχε ανακοινώσει το άνοιγμα του οδοφράγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 24 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρός χαιρέτισε την απόφαση για το άνοιγμα του οδοφράγματος και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική του παρέμβαση, η οποία, όπως είπε, υπήρξε καταλυτική για τη διάνοιξή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρός, το οδόφραγμα του Λιμνίτη θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής Τηλλυρίας και της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, το οδόφραγμα Κάτω Πύργου Λιμνίτη είναι ένα οδόφραγμα τοπικής σημασίας για την περιοχή το οποίο παρέμεινε κλειστό γύρω στους τρεις μήνες με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο οδόφραγμα, συνέχισε, γίνεται έλεγχος για τη θερμοκρασία των διερχομένων και έλεγχος για το τεστ κορωνοϊού. Όπως σημείωσε ο κ. Καρός, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνταν αφάνταστα όλο αυτό το διάστημα.

Αναφέρθηκε και στο οδόφραγμα των Κοκκίνων εκφράζοντας την ελπίδα να ανοίξει και αυτό, αφού είναι, όπως είπε, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής. «Θα κάνουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ανοίξει και αυτό», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης οδοφραγμάτων.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα του οδοφράγματος Κάτω Πύργου-Λιμνίτη ανακοίνωσε το πρωί της 24ης Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.