Ανοίγει την Τετάρτη το πρωί η πύλη εμβολιασμού για άτομα 74 ετών και άνω με τη διάθεση 9,096 ραντεβού.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι στη βάση των σχεδιασμών και έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την προστασία μέσω του εμβολιασμού των ομάδων που έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά και να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, έχει τεθεί ως προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων.
 
Προστίθεται ότι προς επίτευξη του προγραμματισμού, από αύριο, 17 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, θα διατεθούν μέσω της Πύλης Εμβολιασμού 9,096 ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 74 ετών και άνω για τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και συγχρωτισμού στα Εμβολιαστικά Κέντρα, και επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες προσέρχονται πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους, απευθύνεται θερμή έκκληση όπως τα άτομα που θα εμβολιαστούν να μεταβαίνουν στα Κέντρα Εμβολιασμού την προγραμματισθείσα ώρα του ραντεβού τους και όχι νωρίτερα.
 
Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.
 
Υπενθυμίζεται πως ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 74 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.