Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, είναι η νέα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, έλαβε είκοσι πέντε θετικές ψήφους και εξασφάλισε πέραν των δύο-πέμπτων που προέβλεπε η διαδικασία.

Ο Άντρος Κυπριανού έλαβε 19 ψήφους, ο Νικόλας Παπαδόπουλος 13, όσους και Μαρίνος Σιζόπουλος. Τέσσερις ψήφους έλαβε ο Μάριος Καρογιάν και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία υποβλήθηκαν υποψηφιότητες και από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, απέσυρε την υποψηφιότητά του ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Η Αννίτα Δημητρίου αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Εξελέγη λαμβάνοντας 25 ψήφους από τον ΔΗΣΥ, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΕΛΑΜ.

Ποια είναι η νέα Πρόεδρος της Βουλής

Η νέα Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στη θέση αυτή, γεννήθηκε το 1985 και έλκει την καταγωγή της από τους Τρούλλους Λάρνακας και την Αμμόχωστο.

Έχει κάνει σπουδές στις Κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο University of Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από τον Ιούνιο του 2016 και διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής, Αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών και Πρέσβειρα Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων. Διετέλεσε Κοινοτική σύμβουλος Τρούλλων (2012-2016), Γραμματέας της τοπικής επιτροπής ΔΗ.ΣΥ. Τρούλλων (2013-2015), Οικονομική διαχειρίστρια του ΔΗ.ΣΥ. Λάρνακας (2014-2016) και Εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στις προεδρικές εκλογές του 2018. Είναι Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. από τον Φεβρουάριο του 2020.

Είναι έγγαμη με τον Ανδρέα Κυπριανού.