Εν μέσω ενός μπαράζ αντικρουόμενων πληροφοριών, συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η νοσηλεία του Ντόναλντ Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ, παραδέχθηκε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», παρότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Λίγο νωρίτερα, όμως, ανώνυμη πηγή είχε γνωστοποιήσει ότι οι ενδείξεις για τον Τραμπ είναι ανησυχητικές. Ο ίδιος, ο Τραμπ σε νέο μήνυμα-βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε ότι «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσιγκτον.

Το μήνυμα Τραμπ από το Νοσοκομείο

«Θέλω να ξεκινήσω με το να ευχαριστήσω όλους τους απίθανους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαι στο Walter Reed. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο για τη δουλειά που κάνει. Ήρθα εδώ, δεν ένιωθα τόσο καλά. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα, εργαζόμαστε σκληρά για να μπορέσω να επιστρέψω – πρέπει να επιστρέψω, γιατί πρέπει ακόμα να κάνουμε την Αμερική ξανά υπέροχη. Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε και πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. Πρέπει να επιστρέψω. Νομίζω ότι θα επιστρέψω σύντομα. Πρέπει να τελειώσουμε την προεκλογική εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει και για την οποία κάνουμε πολύ καλή δουλειά.

Είναι κάτι που συνέβη για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και μάχομαι γι’ αυτούς. Όχι μόνο για τους Αμερικάνους, αλλά για όλο τον κόσμο. Θα νικήσουμε αυτό τον κορωνοϊό ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε. Αν δούμε τις θεραπείες που υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν σύντομα, θα τις αποκαλούσα ως θαύματα. Θαύματα που έρχονται από τον Θεό. Θέλω να σας πω ότι νιώθω καλά. Τις επόμενες μέρες θα είναι η πραγματική δοκιμασία. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κόσμο για την υποστήριξή του. Υπόσχομαι να μην την ξεχάσω ποτέ. Να ευχαριστήσω όλους τους ηγέτες του κόσμου. Ξέρουν τι βιώνουμε. Δεν μπορούσα να μένω κλεισμένος στο οβάλ γραφείο και να μην κάνω τίποτα, για να προφυλαχθώ. Αυτή είναι η Αμερική. Η καλύτερη χώρα στον κόσμο και η πιο ισχυρή. Δεν θα μπορούσα να μείνω κλειδωμένος πάνω στο γραφείο μου, για να είμαι ασφαλής», αναφέρει στο νέο μήνυμα του ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ενημερώνει και για την πορεία της υγείας της συζύγου του, Μελάνια Τραμπ.

«Η πρώτη μας κυρία τα πάει πολύ καλά… Η Μελάνια το χειρίζεται πολύ καλά. Όπως πιθανότατα έχετε διαβάσει, είναι ελαφρώς νεότερη από εμένα. Λίγο. Και επομένως, απλά γνωρίζουμε την ασθένεια, γνωρίζουμε την κατάσταση με την ηλικία σε σχέση με τους νεότερους. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», καταλήγει στο μήνυμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος.