Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και μελών της Κυβέρνησης.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και ουσιαστικά την έναρξη λειτουργίας του υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, το οποίο φιλοδοξούμε πρόσθεσε ότι, ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε παράλληλα ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί, όπως σημείωσε, έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί ο στόχος της διακυβέρνησης του για να σταματήσει η Κύπρος να θεωρείται ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι “το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με την πολιτική των άκρων, ούτε”, όπως είπε, “των ανοικτών συνόρων αλλά ούτε της ρατσιστικής ρητορικής”.

Μετά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης μετέβη στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του από τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

«Η παρακαταθήκη που αφήνετε είναι πολύ κρίσιμη και χρήσιμη για τον τόπο αλλά και για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης», ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Ιωάννου. «Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, ξεκινάμε από μια πάρα πολύ καλή αφετηρία που έχετε δημιουργήσει εσείς με τους συνεργάτες σας», συνέχισε.

«Δεν θέλω να αναλωθώ σε πολλά λόγια, τα δικά σας έργα έχουν μιλήσει, τώρα είναι η σειρά μας να δουλέψουμε σκληρά, ούτως ώστε να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες», κατέληξε.