Δεν απάντησαν σήμερα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο Λιθουανοί, 29 και 24 χρόνων, για την υπόθεση δολοφονίας της 36χρονης, Iryna Hurskaya, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2021.
 
Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, όπου δόθηκαν οδηγίες να ετοιμαστεί κοινωνικοοικονομική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, σε σχέση με το αίτημα τους για νομική αρωγή, ενώ οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την υπεράσπιση τους ζήτησαν να μελετήσουν πρώτα τον ανακριτικό φάκελο.
 
O 29χρονος, που διατηρούσε για κάποιο διάστημα δεσμό με το θύμα, παραδέχθηκε κατά την ανάκριση του ότι στραγγάλισε την 36χρονη, τις πρωινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου, στην προσπάθεια του να τη ληστέψει, δηλώνοντας εθισμένος στον τζόγο.
 
Ο δε 24χρονος, που ανέμενε το συνεργό του στο σαλόνι, εγκατέλειψε τη σκηνή όταν διαπίστωσε ότι στο σπίτι βρισκόταν ο 15χρονος γιος του θύματος, ο οποίος αντιλήφθηκε το θάνατο της μητέρας του το πρωινό της επόμενης μέρας. Τα δυο άλλα της παιδιά, 3 και 6 χρόνων, απουσίαζαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς θα περνούσαν το Σαββατοκύριακο μαζί με τον πρώην σύζυγο της.
 
Για τέσσερις μέρες καταζητείτο ο 29χρονος, ο οποίος καταδιώχθηκε και συνελήφθη, μετά από πληροφορία πολίτη, στην περιοχή Αμαθούντας, ενώ ακολούθησε η σύλληψη και του 24χρονου.
 
Οι δυο αντιμετωπίζουν εννέα κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας και διάρρηξης, της συνωμοσίας προς διάπραξη των κακουργημάτων και της κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.