Την αναβολή της σημερινής συνεδρίας του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου λόγω ιατρικού προβλήματος ενός εκ των μελών του αποφάσισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντώνης Λιάτσος. Η διαδικασία συνεχίζεται στις 10 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή προγραμματισθείσα συνεδρία επρόκειτο να ολοκληρωθεί η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, η οποία είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο της εκδίκασης της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για παύση του Γενικού Ελεγκτή με τον ισχυρισμό περί ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάτσο, δεν ήταν δυνατή η συμμετοχή του μέλους του Συμβουλίου Τεύκρου Οικονόμου λόγω ιατρικού προβλήματος, κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας.

Στις οδηγίες του προς τις ομάδες των συνηγόρων των δύο πλευρών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου όρισε τη συνέχιση της αντεξέτασης για την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 9.30 π.μ.

Ακολούθως, υπέδειξε στην πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα ότι η γραπτή τους αγόρευση θα πρέπει να κατατεθεί έως το απόγευμα της 12ης Ιουλίου, ενώ αντιστοίχως η γραπτή αγόρευση της πλευράς του Γενικού Ελεγκτή θα πρέπει να κατατεθεί ως το απόγευμα της 16ης Ιουλίου.

Συμπλήρωσε ότι η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα θα έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα να καταθέσει απαντητική αγόρευση έως το μεσημέρι της 18ης Ιουλίου, ενώ στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία για παροχή διευκρινίσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ