Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 50χρονου Ελισσαίου Κεσίδη, από την Ελλάδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, στην οδό Καλλιπόλεως, στη Λευκωσία.

Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία αρχικά έκανε λόγο για φόνο που εξελίχθηκε μετά από καυγά, από τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού, που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του 50χρονου οφείλεται σε πρόσφατο έμφραγμα επί εδάφους παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Από τη σορό του 50χρονου λήφθηκαν δείγματα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το σκηνικό γύρω από την υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έξω από περίπτερο στην οδό Καλλιπόλεως, στη Λευκωσία, την ώρα που ο 50χρονος και τα άλλα δύο πρόσωπα κατανάλωναν μπύρες.

Σε κάποια στιγμή και με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 41χρονος και ο 32χρονος ήρθαν στα χέρια, με τον 50χρονο να επιχειρεί να τους χωρίσει και λίγο αργότερα να καταλήγει αναίσθητος στο έδαφος.

Αμέσως στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον 50χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Στη σκηνή κλήθηκαν επίσης μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν έρευνες, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση φόνου. Από το σημείο, περισυνελέγησαν τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.