Δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους μετά από συμπλοκή με Ουκρανούς στρατιώτες και ακόμη δύο τραυματίστηκαν βαριά στο χωριό Γράνιτνα, πλησίον της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο των δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο. «Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν από την Ουκρανία

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αποχωρήσουν άμεσα.

Κάλεσε επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο έχει μειωθεί στο απαραίτητο. Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Πηγή: Naftemporiki.gr