Οι αναγκαίες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ώρα που πρέπει, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της σύσκεψης για τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της πανδημίας. 
Υπέδειξε πως εντός των επόμενων 48 ωρών θα ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 
«Η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από το ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παγκόσμια. Το σύστημα Υγείας είναι έτοιμο, αλλά δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες χώρες. Μας απασχολεί η οικονομία, η κόπωση του κόσμου, αλλά πάνω από όλα μας απασχολεί η υγεία. Εάν επεκταθεί σε ηλικιωμένους, θα αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια και πιθανότατα και οι θάνατοι. Αναγνωρίζω την κόπωση του κόσμου, όμως την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τους κινδύνους», δήλωσε  ανάμεσα σε άλλα ο Νίκος Αναστασιάδης.
Μέτρα προανήγγειλε ο Σεντώνας
Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, σε δηλώσεις του ανέφερε  πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε εκτενώς για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.
«Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας κατέθεσαν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους σε σχέση με ενδεχόμενα μέτρα, οι οποίες θα μελετηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις από την Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες».
Στη σύσκεψη παρακάθισαν και μέλη του ΟΚΥπΥ, τα οποία ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια, καθώς και τους σχεδιασμούς που υπάρχουν.
«Οι επιδημιολόγοι κατέθεσαν εισηγήσεις, οι οποίες θα μελετηθούν και αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες», είπε ο Παναγιώτης Σεντώνας, μιλώντας αμέσως μετά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακοινώσεις πρέπει να αναμένονται περί τα μέσα της εβδομάδας.