Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για προστασία από τον κορωνοϊό, άρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες εξετάσεις.

Συνολικά 7532 τελειόφοιτοι μαθητές παρακάθησαν σε εξετάσεις για το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

5465 μαθητές διεκδικούν μία θέση στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου και Ελλάδας και 1887 είναι υποψήφιοι μόνο για απόλυση. 653 είναι οι υποψήφιοι για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές.

Οι προεισαγωγικές εξετάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 του Ιούνη, ενώ για άλλα μαθήματα απόλυσης, η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μηνός.

Η τεχνολογία και η επίδρασή της στις συνθήκες ζωής του ανθρώπου και στην ηθική του ποιότητα, ήταν το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν στα Νέα Ελληνικά οι μαθητές. Το θέμα έφερε τον τίτλο “ο νέος ανθρωπισμός”.

Αρκετοί μαθητές, εξερχόμενοι των αιθουσών εξέτασης, δήλωσαν ότι τα θέματα των εξετάσεων ήταν τα αναμενόμενα και πως ο βαθμός δυσκολίας του γραπτού ήταν ικανοποιητικός.

Όπως διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος υπηρεσίας εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, τηρήθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα στη βάση υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Τα εξεταστικά κέντρα διαθέτουν θερμόμετρα, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε ομάδες των 12 μαθητών σε κάθε τάξη, με τήρηση αποστάσεων.

Ειδικές ρυθμίσεις έγιναν και για έναν μαθητή ο οποίος εξετάστηκε από το σπίτι του, επειδή βρέθηκε θετικός στην νόσο covid-19. Στο σπίτι του μαθητή μετέβησαν επιτηρητές και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί και για άλλα παιδιά που λόγω του ιού δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με κόσμο.