Δεν αποκλείεται να προκύψει ισοψηφία μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων για τη θέση του αντιδημάρχου Λεμεσού, του Χάρη Τρίκκη από την δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ και του Νεόφυτο Χαραλαμπίδη από τη Δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ, κατά τη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόδρομος Ττοπουζής από το Κίνημα Αλληλεγγύη, μέχρι και σήμερα πριν το μεσημέρι, εμμένει ότι θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος, παρόλο που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ενδέχεται να αποσύρει την υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή.

Η ειδική συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο στις 18.00 το απόγευμα μετά και την εκλογή του Νίκου Σύκα στα έδρανα της Βουλής.

Ο Χάρης Τρίκκης, ο οποίος εξελέγη μετά από εκλογική διαδικασία που έγινε το περασμένο Σάββατο στον Δημοκρατικό συναγερμό, φαίνεται να λαμβάνει 11 ψήφους με την ψήφο του δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη.

Ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης φαίνεται να λαμβάνει τις 6 ψήφους του ΑΚΕΛ τις 4 του ΔΗΚΟ και τις 2 της ΕΔΕΚ κάτι που επιβεβαίωσε στο σταθμό μας ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Ανδρέας Νεοφύτου.

Τον Νεόφυτο Χαραλαμπίδη θα στηρίξει όπως μας ανέφερε και η δημοτική Σύμβουλος της Συμμαχίας Πολιτών, Νίκη Παντελίδου.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Πολιτών «Πράσινη Λεμεσός», Ηλίας Ιωακείμ, μας ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει λάβει απόφαση που θα δώσει τη ψήφο του, αφού υπάρχουν κάποιες διεργασίες σε εξέλιξη όπως μας είπε, ενώ και ο Φοίβος Αλκιβιάδης του ΕΛΑΜ μας απάντησε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη ψηφοφορία που είναι μυστική ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης δεν έχει νικώσα ψήφο και για να υπάρξει ισοψηφία θα πρέπει κάποιος να ρίξει λευκό.

Αν στην εκλογική διαδικασία προκύψει ισοψηφία, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθει σε νέα εκλογική διαδικασία μετά την πάροδο τριών ημερών. Αν και πάλι προκύψει ισοψηφία τότε η εκλογή αποφασίζεται μεταξύ των δύο με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία για την ανάδειξη του Αντιδημάρχου στο Δήμο Λεμεσού οδηγήθηκε σε κλήρωση το 2017, αφού με την ολοκλήρωση της μυστικής ψηφοφορίας μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων, και οι δύο τότε υποψήφιοι Νίκος Σύκας και Νεόφυτος Χαραλαμπίδης έλαβαν ίσο αριθμό ψήφων, δηλαδή από 13. Κατά την καταμετρηση βρέθηκε και μια λευκή ψήφος.

Να σημειωθεί πως το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του αντιδημάρχου, θα παραμείνει στη θέση αυτή για περίοδο έξι μηνών μέχρι τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.