Ανακριτική ομάδα συνέστησε η Αστυνομία για να διερευνήσει προς δύο κατευθύνσεις τα αίτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης σε οικία στη Μακεδονίτισσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι ως σοβαρότερο ενδεχόμενο αίτιο πρόκλησης της έκρηξης εξετάζεται η διαρροή υγραερίου.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, σήμερα αναμένεται να γίνουν πιο ενδελεχείς εξετάσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για να εξακριβωθούν τα αίτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης. “Ταυτόχρονα, σε μια δεύτερη κατεύθυνση της έρευνας από την Αστυνομία, στόχος είναι να διαπιστωθεί μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (το Τμήμα Πολεοδομίας και ενδεχομένως και τις Τοπικές Αρχές) κατά πόσον τα εν λόγω υποστατικά, στα οποία φιλοξενούνται φοιτητές, είναι κατάλληλα και κατέχουν όλες τις άδειες”, συμπλήρωσε.

Σημείωσε περαιτέρω ότι έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας, με οδηγίες να διερευνήσει τις δύο προαναφερόμενες κατευθύνσεις, δηλαδή τα αίτια της έκρηξης και αν το υποστατικό κατείχε τις σχετικές άδειες. 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το σοβαρότερο ενδεχόμενο αίτιο πρόκλησης της χθεσινοβραδινής έκρηξης είναι η διαρροή υγραερίου, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα. “Ο χώρος έχει ισοπεδωθεί και είναι δύσκολη η διερεύνησή του, όμως σήμερα θα γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις”, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των προσώπων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι υπάρχει μια 18χρονη τραυματίας, η οποία βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα την ώρα του περιστατικού. Η τραυματίας φαίνεται να έχει εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της και νοσηλεύεται στον Θάλαμο Πλαστικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της, η κατάστασή της είναι σταθερή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ανδρέου.

Σε ό,τι αφορά ένα δεύτερο πρόσωπο που διαμένει στον χώρο, είπε ότι δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά υπέστη σοκ όταν είδε την κατάσταση του χώρου μετά την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το εν λόγω πρόσωπο, πρόσθεσε, δεν ήταν στον χώρο όταν συνέβη η έκρηξη.