Η αυξητική τάση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό δείχνει να ανακόπτεται σύμφωνα με την εθνική αναφορά με τα στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη της επιδημίας μέχρι και τις 23 Μαρτίου, ωστόσο παραμένει σε σχετικά ψηλά επίπεδα.

Στην επιβαρυμένη Επαρχία Λεμεσού καταγράφει μικρή πτώση στο 1% από 1,3% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από αρκετό καιρό, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση της αθροιστικής επίπτωσης 14 ημερών, η οποία ωστόσο παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα τόσο για ολόκληρη την Κύπρο.

Στην Επαρχία Λεμεσού η αθροιστική επίπτωση επίσης δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και πάλι όμως σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Η εικόνα στα νοσοκομεία δείχνει σημαντική επιβάρυνση ακόμα, αλλά με κάποια σημάδια σταθεροποίησης.

Η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων ήταν τα 62 έτη. Το 58,8% των νοσηλευόμενων αφορούσε σε άνδρες και το 63,1% άτομα από την Επαρχία Λεμεσού.

Οι δε εισαγωγές εξακολουθούν να αφορούν ανθρώπους κυρίως κάτω από τα 60 και από τη Λεμεσό. Από την 1η μέχρι και τις 24 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19, με το 88% των θανάτων να ήταν άτομα με μόνιμη διαμονή στην Επαρχία Λεμεσού.

Η Λεμεσός παρουσιάζεται με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ανά 100,000 κατοίκους (34,2 θάνατοι ανά 100,000 πληθυσμό).