*Φωτογραφία αρχείου

Το αίτημα για άμεση στελέχωση του αστυνομικού σταθμού διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, μετά τη νέα κάθοδο μεταναστών στην ακριτική περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους χαρακτήρισε «άκρως ανησυχητικό» το φαινόμενο του νέου κύματος μεταναστών και όπως είπε, χρειάζεται άμεσα «να στελεχωθεί ο αστυνομικός σταθμός Κάτω Πύργου Τηλλυρίας αλλά και η Λιμενική Ναυτική Αστυνομία».

Ο κ. Κλεάνθους είπε εξάλλου πως «πρέπει να γίνει περιφρούρηση των συνόρων». Ανέφερε πως οι διακινητές αφήνουν τους παράτυπους μετανάστες στο λιμανάκι του Λιμνίτη και αυτοί «ανενόχλητοι βαδίζοντας το μονοπάτι, καταφθάνουν τις βραδινές ώρες στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας».

Λίγο πριν τις 05:00 το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν σε περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας 21 παράτυποι μετανάστες αραβικής καταγωγής. Πρόκειται για άνδρες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Κάτω Πύργο Τηλλυρίας για την εξακρίβωση των στοιχείων τους ενώ ακολούθως θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας.

ΚΥΠΕ