Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, με την οποία απαιτεί την ανάκληση του διορισμού του Προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Στην επιστολή της, η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την κάθετη διαφωνία της, σε σχέση με την απόφαση που έλαβε τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και το Υπουργικό του Συμβούλιο, για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου, ενώ μεταφέρει την απαρέσκεια των μελών της για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Σύμφωνα με την Κοινωνική Συμμαχία «ο ΠΙΣ βάσει νόμου διαβουλεύεται με τον ΟΑΥ για ζητήματα που αφορούν τους γιατρούς», σημειώνοντας ότι «ο κ. Αγαθαγγέλου, ως Πρόεδρος του ΠΙΣ, δεν μπορεί από τη μια να διεκδικεί για λογαριασμό των γιατρών και από την άλλη να αποφασίζει για αυτά που διεκδικούν οι γιατροί».

Η Κοινωνική Συμμαχία αδυνατεί να αντιληφθεί  με ποιο τρόπο η συμμετοχή του Αγαθαγγέλου θα είναι επωφελής για το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο και διερωτάται «πότε τελικά ο Αγαθαγγέλου θα συμμετέχει στις συνεδρίες, ώστε να μπορέσει να συμβάλει εποικοδομητικά, όπως η Κυβέρνηση υποστηρίζει, μέσω της συμμετοχής του, αφού σχεδόν σε όλα τα θέματα, τα οποία θα συζητούνται, θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».