Το τελευταίο 24ωρο, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, στοχοποιώντας εγκαταστάσεις συνδεόμενες με το Ιράν.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ανταποδοτικό κτύπημα στις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον του στρατιωτικού προσωπικού των Ηνωμένων Πολιτειών, σε Συρία και Ιράκ.
Ο κύριος Όστιν ανέφερε οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν με ακρίβεια εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία, που χρησιμοποιούνται από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” – επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού.

Και ρωσικοί βομβαρδισμοί

Ο ρωσικός στρατός σκότωσε 34 «μαχητές» και τραυμάτισε άλλους 60 και πλέον εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μετέδωσε αργά χθες Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον υποναύαρχο Βαντίμ Κούλιτ, υποδιευθυντή του λεγόμενου ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία.
Ο υποναύαρχος Κούλιτ πρόσθεσε πως σημειώθηκαν επτά επιθέσεις εναντίον συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων μέσα σε 24 ώρες. Ακόμη, ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός ανέφερε πως αμερικανικά αεροσκάφη, επανδρωμένα και μη, παραβίασαν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο κι έκαναν πτήσεις χωρίς να έχει υπάρξει κανένας πρότερος συντονισμός για την αποφυγή παράλληλων ενεργειών με τη ρωσική πλευρά.