Θύμα απάτης έπεσε 49χρονος, στη Λεμεσό, ο οποίος κατήγγειλε ότι, μετά από συμβουλές άγνωστης γυναίκας στο διαδίκτυο, επένδυσε μεγάλο χρηματικό ποσό σε κρυπτονομίσματα, για να διαπιστώσει αργότερα ότι δεν μπορούσε να τα αποσύρει από την εφαρμογή που του υποδείχθηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο παραπονούμενος ανέφερε πως, στις 29 Μαΐου, έλαβε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μήνυμα από άγνωστη του γυναίκα, που του ανέφερε ότι ασχολείται με επενδύσεις κρυπτονομισμάτων και η οποία τον έπεισε ότι μπορεί να τον βοηθήσει να αποκομίσει οικονομικό κέρδος.

Ο 49χρονος απέστειλε το συνολικό ποσό των 50,500 ευρώ, μεταξύ των ημερομηνιών 9 Ιουνίου και 25 Ιουλίου, από λογαριασμό που διατηρεί σε τράπεζα στην Κύπρο, σε λογαριασμό που διατηρεί σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Στη συνέχεια μετέφερε το συγκεκριμένο πορτοφόλιο σε εφαρμογή για κρυπτονομίσματα που του υποδείχθηκε από την άγνωστη γυναίκα.

Μεταξύ των ημερομηνιών 7 και 18 Ιουλίου, ο 49χρονος έκανε ανάληψη και μεταφορά ποσού ύψους 6,000 ευρώ από την εφαρμογή, προς τον λογαριασμό που διατηρεί στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Στις 31 Ιουλίου προσπάθησε μέσω της εφαρμογής να κάνει ανάληψη νέου χρηματικού ποσού, ύψους 5,000 ευρώ, ωστόσο του ζητήθηκε από την εφαρμογή η πληρωμή ποσοστού για ΦΠΑ και χρεωστικά έξοδα.

Ο 49χρονος υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη και δεν πλήρωσε το ποσό που του ζητήθηκε από την εφαρμογή, ενώ αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, ούτε μπορεί να αποσύρει τα χρήματα του από την εφαρμογή, έχοντας επίσης χάσει κάθε επικοινωνία με την ύποπτη γυναίκα, προχώρησε σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Το συνολικό που φαίνεται ότι απώλεσε ο παραπονούμενος, ανέρχεται στις 44,500 ευρώ.

Με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σε περίπτωση που πολίτες λάβουν ύποπτο μήνυμα ή αίτημα, συστήνεται όπως επικοινωνήσουν με διαφορετικό τρόπο με το πρόσωπο από το οποίο έλαβαν το μήνυμα για επιβεβαίωση, ενώ σε περίπτωση που προέβησαν σε οποιεσδήποτε ενέργειες που τους υποδείχθηκαν, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στους λογαριασμούς τους. Τέλος, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι ύποπτο, προτρέπονται οι πολίτες όπως ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ