Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβλήθηκαν το πρωί γονείς και υποψήφιοι για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας, οι οποίοι μετέβησαν στο ΣΝΕ Λευκωσίας για προκαταρκτικές εξετάσεις.

Ωστόσο, με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι οι εξετάσεις αναβλήθηκαν για άλλη μέρα και κανείς δεν τους ενημέρωσε από το Υπουργείο.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Άμυνας και, όπως μας ενημέρωσαν, μετά από αλλαγές που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας για ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις εξετάσεις, το Υπουργείο αναγκάστηκε να παρατείνει την παραλαβή των δικαιολογητικών των υποψηφίων μέχρι και σήμερα, 12 Απριλίου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να ξεκινήσουν σήμερα οι προκαταρκτικές εξετάσεις.

Το Υπουργείο Άμυνας, όπως μας ανέφεραν, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν ξεκαθαρίζεται η ημερομηνία των εξετάσεων και απολογούνται για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε και την ταλαιπωρία του κοινού.

Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο τύπου, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό θα εκδοθεί ανακοίνωση με αριθμούς ταυτότητας και την ημέρα που θα προσέλθει ο κάθε υποψήφιος στις εξετάσεις.