«Πάνω από όλα η υγεία» υπογράμμισε η Αλεξία Ροτσίδου σε δηλώσεις της στο Κανάλι 6 σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της πετοσφαίρισης αλλά και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει τις ζωές μας.

Μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, η η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) ανακοίνωσε, όπως εξάλλου όλες οι ομοσπονδίες η μία μετά την άλλη, την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της. Η ομάδα της Λεμεσού βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ απέμεναν μόλις τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Από τη θέση της βοηθού προπονήτριας στο γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης της ΑΕΛ και της τεχνικής διευθύντριας στις ακαδημίες πετοσφαίρισης της ομάδας, η Αλεξία Ροτσίδου μάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «ναι μεν υπήρξε απογοήτευση με αυτή την απόφαση (σσ της διακοπής των πρωταθλημάτων από την ΚΟΠΕ), αφού είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, όμως είμαι περισσότερο απογοητευμένη από το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο. Όσοι δεν συμμορφώθηκαν ακόμη με τα μέτρα της κυβέρνησης, οφείλουν να το κάνουν για το καλό όλων μας».

Σχετικά με το αν γνωρίζει τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας για την κατάληξη των πρωταθλημάτων της, η απάντηση της κ. Ροτσίδου ήταν αρνητική.  Σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια, μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τα συμβόλαια των Κύπριων πετοσφαιριστριών της ΑΕΛ, ενώ με τις ξένες άρχισαν ήδη οι συζητήσεις.

Για τη γενικότερη ανησυχία που υπάρχει για την επόμενη μέρα στον αθλητισμό, η Αλεξία Ροτσίδου τόνισε ότι όλοι οι αθλητές χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προετοιμασία. Ως εκ τούτου, αμφιβάλλει για την επανεκκίνηση, ακόμη και του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο.

Η Αλεξία Ροτσίδου, μεγάλη δόξα του κυπριακού βόλεϊ και πρώην διεθνής αθλήτρια, μίλησε και για τον γιο της, Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος κάνει επίσης καριέρα ως πετοσφαιριστής. Στα 26 του χρόνια αγωνίζεται στην πολωνική Cerrad Czarni Radom και είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Στην Πολωνία, όπως μας περιέγραψε, μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, έλαβαν αμέσως αυστηρά μέτρα. Μεταξύ άλλων, διέκοψαν το πρωτάθλημα στην πετόσφαιρα, έκλεισαν του χώρους προπόνησης αλλά και τα σύνορα μεταξύ των πόλεων. Η πολωνική ομοσπονδία πετόσφαιρας μόλις πριν από λίγες μέρες αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της, ενώ στο πρωτάθλημα γυναικών ανακοινώθηκε και η πρωταθλήτρια.

Ο Θανάσης ήταν εδώ και λίγο καιρό στη λίστα αναμονής για να ταξιδέψει, κάτι που κατάφερε να κάνει πριν από λίγες μέρες, φτάνοντας τελικά στην Αθήνα.