Δεν θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή Γιορτή του Kρασιού στη Λεμεσό για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού στη χθεσινοβραδινή του συνεδρία.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τους διοργανωτές, που αποφάσισαν τη διοργάνωση άλλων σχετικών με το κρασί εκδηλώσεων.

Όπως δήλωσε επίσης στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος της πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έλαβαν υπόψη τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στο δημοτικό συμβούλιο αναπτύχθηκε προβληματισμός κατά πόσον θα μπορούσε η Γιορτή να περιλάβει μόνο τις παράλληλες με τη μεγάλη εμποροπανήγυρη εκδηλώσεις, ωστόσο αυτό το σενάριο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Ο κ. Χαραλαμπίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσαν φέτος να αποτελέσουν τη Γιορτή οι παράλληλες εκδηλώσεις αναβαθμισμένες και την επόμενη χρονιά να υπάρξει καλύτερος συνδυασμός των δύο. Το ότι φέτος θα ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για αναβάθμιση των παραλλήλων εκδηλώσεων της γιορτής υποστήριξε και ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Βασιλείου, ο οποίος επικοινώνησε με τον σταθμό μας. 

Σημειώνεται ότι και άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις του Δήμου πήραν αναβολή. Ήδη το Ευρωμεσογειακό φεστιβάλ έχει μετατεθεί χρονικά, ενώ τα μεγάλα μπαλέτα που οργανώνονταν τον Ιούλιο, θα γίνουν στα τέλη του Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου.