Ο ακρωτηριασμός των δακτύλων ενός ανηλίκου και ενός 35χρονου, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός ενός 34χρονου στο χέρι από κροτίδες, είναι ο απολογισμός της νύχτας του Μεγάλου Σαββάτου στη Λευκωσία
Ο 17χρονος τραυματίστηκε γύρω στις 8 και 30 χθες βράδυ όταν κροτίδα, εκπυρσοκρότησε στο χέρι του, ενώ βρισκόταν σε χωράφι στην Ακρόπολη, με αποτέλεσμα, να ακρωτηριαστεί δάκτυλό του δεξιού του χεριού.
Λίγη ώρα αργότερα 35χρονος από το Γέρι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τραύμα στο αριστερό του χέρι από κροτίδα. Αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση ο ακρωτηριασμός των δύο δακτύλων του αριστερού του χεριού.
Εξάλλου, 45 λεπτά αργότερα λήφθηκε πληροφορία και για τρίτο άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τραύμα στο χέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 34χρονο, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε ανοιχτό χώρο στην Μαλούντα, προσπάθησε να απομακρύνει εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.
Και τα τρία περιστατικά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, για περαιτέρω νοσηλεία.

Στο μεταξύ,πέτρες και μολότοφ έριξαν νεαροί σε πυροσβεστικά οχήματα που κλήθηκαν για κατάσβεση πυρκαγιών που προκλήθηκαν από επέκταση λαμπρατσιών σε Λεμεσό και Λευκωσία.
Γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα, κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, καθώς επεκτάθηκε η λαμπρατζιά σε παρακείμενα χόρτα.
Ωστόσο, οι νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο, στη θέα του πυροσβεστικού οχήματος άρχισαν να ρίχνουν αντικείμενα, αλλά και βόμβες μολότοφ προς το μέρος των πυροσβεστών, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία, ώστε να τους αποκρίνει από το σημείο.
Στη Λεμεσό μικρές εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία, σε ένα εκ των οποίων, στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής να την κατασβέσει δέχθηκε πετροβολισμό από νεαρούς, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον ανεμοθώρακα του πυροσβεστικού οχήματος.