Με παραπλανητική ηλεκτρονική αλληλογραφία, άγνωστοι απέσπασαν σχεδόν 18 χιλιάδες ευρώ από εταιρεία στη Λεμεσό, η οποία είχε πραγματοποιήσει αγορά πρώτων υλών από εταιρεία στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας κατήγγειλε πως είχε προχωρήσει σε παραγγελία πρώτων υλών με εταιρεία του εξωτερικού και ακολούθως έλαβε, μέσω διαδικτύου, σχετικό τιμολόγιο προς εξόφληση, χρηματικού ύψους €17,985. Στη σχετική αλληλογραφία αναφερόταν και συγκεκριμένος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα έπρεπε να κατατεθεί το χρηματικό ποσό.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η παραπονούμενη απέστειλε το οφειλόμενο χρηματικό ποσό στον συγκεκριμένο λογαριασμό, προς εξόφληση του τιμολογίου, ωστόσο χθες πληροφορήθηκε από την εταιρεία του εξωτερικού ότι το τιμολόγιο δεν είχε εξοφληθεί ποτέ και πως δεν έχει καμία σχέση με τον τραπεζικό λογαριασμό όπου έγινε η κατάθεση των χρημάτων.

Η συγκεκριμένη μορφή διαδικτυακής απάτης αποτελεί συχνό φαινόμενο, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, με θύματα κυρίως εταιρείες.

Οι απατεώνες παρεμβαίνουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία επιχείρησης και προμηθευτή και προσποιούμενοι τους προμηθευτές, ζητούν όπως οι μελλοντικές εξοφλήσεις τιμολογίων να γίνονται σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό, που ανήκει στους ιδίους.

Για την ασφάλεια του κοινού έναντι αυτής της μορφής απάτης, καλούνται οι ιδιοκτήτες εταιρειών να προβαίνουν πάντοτε σε επαλήθευση, τόσο της νομιμότητας των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν, όσο και των νέων στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών που αποστέλλονται.