Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για επέμβαση επιτήδειων σε χωράφια, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ανενόχλητοι κόβουν δέντρα για καυσόξυλα, κυρίως χαρουπιές και ελιές, καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Το Κίνημα προσθέτει πως έλαβε καταγγελία από τις Κυβίδες, στην Επαρχία Λεμεσού, όπου ασυνείδητοι έκοψαν προφανώς για καυσόξυλα έξι αιωνόβιες χαρουπιές.

Ο συντονιστής Λεμεσού και Πάφου των Οικολόγων, Αντρέας Ευλαβής, δήλωσε στο Κανάλι 6 πως όσο πλησιάζει ο χειμώνας και έχοντας κατά νου την ενεργειακή κρίση, οι Τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία θα πρέπει να εντείνουν τους ελέγχους.

Επεσήμανε πως μόλις χθες ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε στα οφέλη της υπαίθρου από τις χαρουπιές, συμπληρώνοντας πως δεν αρκούν οι εξαγγελίες αλλά χρειάζεται το κράτος να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου στις Κυβίδες (οδοντίατρος) Γιώργος Σαββίδης εξέφρασε την απογοήτευση μιλώντας στο Κανάλι 6 τονίζοντας πως οι 6 αιωνόβιες χαρουπιές που αποκόπηκαν από ρίζας, σε τεμάχιο που κληρονόμησε από τον πατερά του, θα χρειαστεί 100 χρόνια για να επανέλθουν.