Μελετημένα και με έτοιμο σχέδιο ήταν τα τρία πρόσωπα που κατάφεραν χθες με τέχνασμα να κλέψουν διαμάντι αξίας 180 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις, 2 άντρες και μία γυναίκα, οι φωτογραφίες των οποίων έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, δεν αποκλείεται να είναι μέλη σπείρας που έβαλε στο στόχαστρο της, χρυσοχοεία.

Μέχρι στιγμής οι δράστες παραμένουν άφαντοι, και η αστυνομία διενεργεί εντατικές έρευνες σε ξενοδοχεία και άλλα υποστατικά, σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσει.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες βρίσκονται ακόμα στην Κύπρο, αφού δόθηκε αμέσως η πληροφορία σε οδοφράγματα, και σε όλες τις εισόδους της Δημοκρατίας και διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, ο ένα άντρας επισκέφθηκε πριν από τρεις εβδομάδες το συγκεκριμένο χρυσοχοείο, εκφράζοντας πρόθεση να αγοράσει το εν λόγω διαμάντι.

Χθες, γύρω στις 16:00 το απόγευμα, ο ίδιος άντρας, συνοδευόμενος από ακόμη έναν άντρα και μια γυναίκα, μετέβησαν στο χρυσοχοείο και αγόρασαν μια χρυσή αλυσίδα αξίας 400 ευρώ και ζήτησαν να δουν και το διαμάντι.

Σε κάποια στιγμή ενώ ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου υπολόγιζε την αξία της πολύτιμης πέτρας, ο δράστης με τέχνασμα δίπλωσε το χαρτί που είχε προηγουμένως τοποθετηθεί το διαμάντι πάνω, και στην συνέχεια με ταχυδακτυλουργικό τρόπο το τοποθέτησε στην τσάντα που είχε στην κατοχή του.

Ακολούθως με ταχυδακτυλουρικές πάλι κινήσεις κατάφερε να αντικαταστήσει το διαμάντι πέντε καρατίων και αξίας 180 χιλιάδων ευρώ, με ομοίωμα του.

Στην συνέχεια, οι τρεις αφού κατάφεραν να ξεγελάσουν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και να ανταλλάξουν το διαμάντι, αναχώρησαν.

Ο ιδιοκτήτης, κάποια στιγμή το υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και τοποθέτησε το διαμάντι σε ειδικό φάρμακο, και διαπίστωσε ότι ήταν ψεύτικο, και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.